ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

ΛΥΚΕΙΟ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Πανελλαδικές-Αιτήσεις-Δηλώσεις 2024

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2024, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή στις Σχολές του
Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος,
στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και υγειονομικών εξετάσεων για τις Ακαδημίες
Εμπορικού Ναυτικού, έτους 2024.


Οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων (ΕΔΕΜ) για το σχολικό έτος 2023-2024

Οδηγίες για την Ενισχυτική Διδασκαλία

Υπόδειγμα_1 αίτησης δήλωσης μαθημάτων 2023_24Ανακοίνωση
Ενημερώνουμε τους μαθητές/τριες του ΓΕΛ Εξαπλατάνου ότι τη Δευτέρα 11/9/2023 θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 9:30 το πρωί.
Καλή σχολική χρονιά!


Αξιολόγηση Σχολικής Μονάδας


Για την πενταήμερη εκδρομή της Γ ΓΕΛ, την Παρασκευή 13-1-2023, επιλέχθηκε η προσφορά του γραφείου focus travel agency, ως οικονομικότερη σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.


Άρχισαν οι αιτήσεις-δηλώσεις για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές. Οι απόφοιτοι που θέλουν να να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές θα πρέπει να φέρουν στο σχολείο τα απολυτήριά τους και τις ταυτότητες.


Συλλογικός Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας


Ανακοίνωση
Ενημερώνουμε τους μαθητές/τριες του ΓΕΛ Εξαπλατάνου ότι τη Δευτέρα 12/9/2022 θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 9:30 το πρωί.
Καλή σχολική χρονιά!


Αξιολόγηση σχολικής μονάδας έτους 2021-22


Οι τελειόφοιτοι και οι απόφοιτοι που θέλουν να βγάλουν κωδικό για το μηχανογραφικό μπορούν να έρχονται στο σχολείο μέχρι το τέλος του μήνα.
Ετικέτα ποιότητας eTwinningγια το ΓΕΛ Εξαπλατάνου

Με την ετικέτα ποιότητας της κοινότητας των σχολείων της Ευρώπης eTwinning 2021-2022 τιμήθηκε το ΓΕΛ Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης» μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 22 Μαρτίου 2021. Η ετικέτα ποιότητας eTwinningαπονέμεται σε σχολεία πρωτοπόρα που αναγνωρίζονται σε τομείς όπως η ψηφιακή πρακτική, η πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας, οι καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, η προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού και η προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές/μαθήτριες.

label

Το ΓΕΛ Εξαπλατάνου ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες που του επέτρεψαν να αποκτήσει την παραπάνω ετικέτα, ολοκληρώνει αυτή τη χρονιά το σχέδιο «Weshareourbooks, weshapeourculture Μοιραζόμαστε τα βιβλία μας, πλάθουμε τον πολιτισμό μας» για το οποίο συνεργάστηκε με σχολείο της Τουρκίας ενώ φέτος υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο «Notrepontlefrançais Γέφυρά μας τα γαλλικά» με σχολείο της Σικελίας (Ιταλία).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησαν σήμερα 8 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Μαρτίου οι αιτήσεις των αποφοίτων Γενικών Λυκείων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προσέρχονται στο Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου "Μενέλαος Λουντέμης" αφού πρώτα στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα (mail) για ραντεβού. Το μήνυμα είναι απαραίτητο για να μπορέσουν να μετακινηθούν λόγω των απαγορεύσεων Covid, στέλνοντας επίσης τον αριθμό 3 για τη μετακίνησή τους.

Την ημέρα του ραντεβού παρακαλούνται να έχουν μαζί τους:

α. αστυνομική ταυτότητα,

β. μία φωτογραφία,

γ. αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου και

δ. την αίτηση την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Σε περίπτωση δυσκολίας παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το σχολείο για βοήθεια: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2021, της συμμετοχής του σχολείου στην κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης eTwinning αλλά και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των τελευταίων εβδομάδων, το ΓΕΛ Εξαπλατάνου "Μενέλαος Λουντέμης" ετοίμασε για τους μαθητές και τις μαθήτριες του ενημερωτικό έντυπο σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου και διενεργεί από τις 26/1/2021 έως τις 5/2/2021 διαδικτυακό ανώνυμο ερωτηματολόγιο. Δείτε εδώ το έντυπο.

Νέο πρόγραμμα eTwinning

Εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα eTwinning με τίτλο "Notre pont, le français" από την Εθνική Υπηρεσία Στήριξης του eTwinning (κοινότητα σχολείων της Ευρώπης). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές/τριες της Α Λυκείου του ΓΕΛ Εξαπλατάνου "Μενέλαος Λουντέμης" και μαθητές /τριες του Liceo Scientifico Statale "E.Fermi" της Ιταλίας (Σικελία)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά στις 8:25 το πρωί. Οι μαθητές / μαθήτριες θα πρέπει να προσέλθουν φορώντας μάσκα και χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός.Το πρόγραμμα θα σταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας από Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι αυτή τη βδομάδα ξεκινούν τα μαθήματα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τα οποία είναι υποχρεωτικά.

Αύριο Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 το πρωί θα σας αποσταλεί σύνδεσμος προκειμένου να συνδεθείτε και να παρακολουθήσετε την τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, όπου θα υπάρξει ενημέρωση από τον διευθυντή σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τον Covid-19 και τη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Παρακαλούνται όλοι οι μαθητές / μαθήτριες να στείλουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. το mailτους & το email κηδεμόνα που ισχύει για αυτή τη χρονιά γράφοντας & το ονοματεπώνυμό τους προκειμένου να ενημερώνονται.

Τέλος, παρακαλούνται οι μαθητές / μαθήτριες να παρακολουθούν το mail τους και τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου & στη σελίδα στο facebook.


Ανακοίνωση

Το ΓΕΛ Εξαπλατάνου ανακοινώνει ότι εφόσον δεν υπάρξει νέα ανακοίνωση το σχολείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020.

Σε περίπτωση που υπάρξει νέα ανακοίνωση ότι τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η παρουσία των μαθητών / μαθητριών στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική.

Παρακαλούνται όλοι οι μαθητές/μαθήτριες να στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  το προσωπικό τους mail και το email κηδεμόνα που ισχύει για αυτήν τη σχολική χρονιά γράφοντας και το ονοματεπώνυμό τους προκειμένου να ενημερώνονται.

Παρακαλούνται οι μαθητές/ μαθήτριες να παρακολουθούν το mail τους και τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου http://lyk-exapl.pel.sch.gr/ και στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία για αύριο Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου "Μενέλαος Λουντέμης" ενημερώνει τους μαθητές και τις μαθήτριες οτι αύριο Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15 το πρωί. Μετά τις προβλεπόμενες σχετικές ενημερώσεις και τη διανομή βιβλίων θα ακολουθήσει ο αγιασμός.

Παρακαλούνται οι μαθητές/μαθήτριες να προσέλθουν με μάσκα και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις μας στο fb ή στην ιστοσελίδα του σχολείου για οποιαδήποτε καινούργια ενημέρωση.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας

από Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου έως & Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του σχολείου ή του fb για την ενημέρωσή σας.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας κι εδώ την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου ενημερώνει τους μαθητές και τις μαθήτριες οτι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 11 η ώρα το πρωί

και εύχεται καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς


Οδηγίες ΕΟΔΥ για Covid-19

Διαβάστε εδώ τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη λοίμωξη από το νέο κορώνοϊό SARS-CoV-2 (Covid-19)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε οτι το ΓΕΛ Εξαπλατάνου "Μενέλαος Λουντέμης" κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι ανοιχτό

κάθε Τετάρτη 8:30 το πρωί με 1 το μεσημέρι.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε οτι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 ξεκινούν τα μαθήματα για όλες τις τάξεις του Λυκείου. Παρακαλείστε να ελέγξετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο????????????????????????? (mail) για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των μαθημάτων και για το τμήμα στο οποίο ανήκετε.

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε οτι οι αιτήσεις για εισαγωγή στο Λιμενικό και τις Στρατιωτικές Σχολές έχουν ξεκινήσει και ως ημερομηνίες λήξης ορίζονται για το Λιμενικό η 24η Μαΐου 2020 και για τις Στρατιωτικές Σχολές η 29η Μαΐου 2020.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα 11 Μαΐου τα μαθήματα για τη Γ Λυκείου. Δείτε εδώ το πρόγραμμα από 11/5 έως 15/5

 

Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαιδευσης Α και Β Λυκείου από 11/5 έως 15/5. Προσοχή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ισχύουν οι ώρες του σχολείου, δηλ. 2η ώρα 9:10 με 9:50, 3η ώρα 10:00 με 10:40 και 4η ώρα 10:45 με 11:25 λόγω της έναρξης των μαθημάτων της Γ Λυκείου. Δείτε το εδώ

 

Οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες

Ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων δείτε εδώ τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες

Οδηγίες για μαθητές

Οδηγίες για γονείς

 

Πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από 27 Απριλίου 2020

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.

progr f2

Πρόγραμμα τηλεδιδασκαλιών

Σας ενημερώνουμε οτι το πρόγραμμα τηλεδιδασκαλιών για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση παραμένει ίδιο. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερωθείτε από τον αντίστοιχο διδάσκοντα.

Οδηγίες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Δείτε εδώ τις οδηγίες σχετικά με την Ασφαλή εκπαίδευση εξ αποστάσεωςκαι άλλες συμβουλέςτου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που στάλθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας


Αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020

Σας ενημερώνουμε οτι οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 θα γίνονται από 30 Μαρτίου έως 9 Απριλίου 2020.

Παρακάτω θα βρείετ πληροφορίες και αιτήσεις.

Διαβάστε τις πληροφορίες εδώ

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής στο νέο ΓΕΛ εδώ

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής στο παλαιό ΓΕΛ εδώ

Για οποιαδήποτε επικοινωνία σας σχετική με το σχολείο παρακαλείστε να απευθύνεστε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Πρόγραμμα τηλεδιδασκαλίας από 30-3-2020

Πρόγραμμα τηλεδιδασκαλίας από 30-3-2020

Δελτίο Απογραφής στρατεύσιμων

 

Σας ενημερώνουμε οτι οι άρρενες μαθητές που γεννήθηκαν το 2002 (κλάση 2023) μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις οδηγίες στη διεύθυνση

 

https://www.stratologia.gr/el/content/katathesi-deltioy-apografis


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ?????????????????????????????? 

Το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου "Μενέλαος Λουντέμης" ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν από χτες 18 Μαρτίου 2020 τα μαθήματα εξ αποστάσεως για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄Λυκείου.

Όσοι από τους/τις μαθητές / μαθήτριες της Γ΄Λυκείου δεν έχουν λάβει ακόμη email παρακαλούνται να το στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου μαζί με το ονοματεπώνυμό τους: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Επίσης, όσοι / όσες χρειάζονται κάτι από το σχολείο, παρακαλούνται να στέλνουν το αίτημα τους ηλεκτρονικά στην ίδια διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα λαμβάνουν την απάντησή τους με τον ίδιο τρόπο.

οδηγίες

Για την εκδρομή της Α' και Β' ΓΕΛ έγινε δεκτή η προσφορά του πρακτορείου Αφοι Περπερίδη, επειδή, ήταν η πιο συμφέρουσα οικονομικά.


Για την εκδρομή της Γ' ΓΕΛ έγινε δεκτή η προσφορά του πρακτορείου FOCUSTRAVELAGENCY, επειδή,σύμφωνα με την προκήρυξη του σχολείου (ξενοδοχεία 5 αστέρων και ώρες πτήσεων), ήταν η πιο συμφέρουσα οικονομικά.

 


 

Ερευνητική εργασία 2016-17 & 2017-18

 

alt